Meer snelheid met Brotli Compressie

  • Woensdag, 10e Maart, 2021
  • 11:31s'morgens

We zijn blij te kunnen aankondigen dat we het Brotli compressie hebben geïmplementeerd en standaard hebben ingeschakeld op al onze servers zodat websites die daar gehost worden tot 15-20% snelheidswinst kunnen behalen door het te gebruiken. 

 

Wat is Brotli?

Brotli is een volgende generatie compressie-algoritme ontwikkeld door Google als opvolger van de populaire gzip-methode die we al tijden op onze servers hebben draaien. Het idee is eenvoudig - zodra uw applicatie de HTML output van uw website produceert en de output is gecomprimeerd samen met alle bronnen die het laadt, worden de gegevens over het Internet verzonden en vervolgens decomprimeert de browser de inhoud voordat deze wordt weergegeven. Dit proces vermindert de grootte van de gegevens die van de server naar de bezoeker worden verplaatst aanzienlijk, wat resulteert in snelheidswinsten die vele malen groter zijn dan de milliseconden die verloren gaan voor compressie en decompressie.

 

Hoeveel sneller is Brotli in vergelijking met gzip?

Het nieuwe algoritme van Brotli comprimeert de website in een kleinere grote, waardoor de overdracht sneller gaat. JavaScript bestanden gecomprimeerd met Brotli zijn ruwweg 15% kleiner dan de bestanden gecomprimeerd met gzip. HTML bestanden zijn ongeveer 20% kleiner en CSS bestanden krijgen ongeveer 16% grootte vermindering. Deze getallen zullen natuurlijk verschillen afhankelijk van jouw website.

« Terug